El mercat del Ninot acull l’exposició “Mercats, constructors de la Barcelona contemporània”

La mostra itinerant recorre des de setembre els principals mercats de la ciutat

L’exposició “Mercats, constructors de la Barcelona contemporània” ha arribat avui al mercat del Ninot. Es tracta d’una mostra organitzada per l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) i l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) que pretén explorar el paper d’aquests espais en la conformació de la Barcelona dels nostres dies. El mercat del Ninot ha pres avui el relleu en l’acollida de la mostra, que ja ha passat per Santa Caterina, el Clot, la Concepció, el Guinardó i fins el 29 de febrer el mercat de les Corts.

A través de més d’una vuitantena de documents, l’exposició reflexiona sobre el rol que han jugat els mercats en la configuració de la ciutat i repassa episodis històrics que s’hi han viscut, com l’epidèmia de còlera de l’any 1854 o l’esclat de la guerra civil. “Mercats, constructors de la Barcelona contemporània” abarca des de l’any 1830, en què es va projectar el mercat de Santa Caterina, fins el 1991, moment en què es va crear l’IMMB.

L’exposició es fixa en el paper polièdric que aquests espais tenen a la ciutat. S’intenta explorar la idea que ‘els mercats fan ciutat’, fixant-se en l’ordenació de l’espai urbà. ‘Ordre en el caos: la circulació és fonamental’ és el nom de la segona secció, que explica la construcció i la tipoligia de mercats de la ciutat.

Alguns clients habituals del Ninot s’han acostat avui a primera hora per veure l’exposició i s’han mostrat molt entusiasmats de “poder reviure els moments que s’expliquen”, ha declarat una visitant que ha treballat al mercat més de trenta anys. Una altra clienta habitual ha trobat “molt interessant” la iniciativa de la mostra, “potser perquè sóc vella!”, ha dit. L’exposició romandrà al Ninot fins a finals de març i després es traslladarà al mercat de la Sagrada Família i al de Sants, on acabarà el seu recorregut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s