L’Institut de Mercats i la Fundació FCB renoven el projecte ‘Mengem sa, mengem de mercat’

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Fundació FC Barcelona han renovat el conveni de col·laboració del projecte educatiu Mengem sa, mengem de mercat durant el curs 2015-2016. L’acord s’ha fet oficial el dimecres 17 de febrer al matí amb la sessió que els alumnes de l’escola Ramon Llull de Barcelona han fet al mercat de Santa Caterina.

Una cinquantena de nens de cinquè i sisè de Primària han visitat les instal·lacions del mercat barceloní dins el marc del projecte, que té com a pilar fonamental transmetre els valors d’una dieta equilibrada i la pràctica habitual de l’esport. Durant dues hores, els alumnes han fet una visita guiada per les parades a través de les quals han pogut conèixer, palpar i tastar diversos aliments frescos.

Tot i que les sessions de la segona edició del projecte es van reprendre a l’inici del curs escolar, la visita del dimecres ha comptat amb la presència del regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i la patrona de la Fundació FC Barcelona, Maria Teixidor. Tant Colom com Teixidor han acompanyat els alumnes al llarg de la visita per conèixer de primera mà la reacció dels joves. “La idea és que els mercats siguin el referent per trobar productes de qualitat i de proximitat. D’aquesta manera inculquem pautes de consum saludable pels més petits”, comentava el regidor davant dels mitjans de comunicació. D’aquesta manera, “també garantim que els propis nens siguin el vector de promoció a casa perquè acabin beneficiant a les seves famílies”. Per la seva banda, Teixidor ha volgut destacar els valors del club blaugrana: “aquest projecte, que promou la dieta sana, va en paral·lel als hàbits esportius del Barça”.

Sobre l’ampliació del conveni, Colom ha destacat la xifra d’alumnes que van prendre part del projecte el curs passat, un total de 4.000. La principal novetat d’aquest curs, a banda d’incorporar visites guiades i nous continguts, és que també passaran pels mercats de Barcelona alumnes de P4 i P5 en el marc d’una prova pilot.

Per tal de consolidar la iniciativa, una de les activitats complementàries que organitzen els centres educatius una vegada realitzada la visita és la preparació d’un berenar col·lectiu a càrrec dels alumnes. “Al llarg del curs hem estat treballant els hàbits saludables, i avui hem vingut al mercat per escollir els productes que volem”, explicava durant la sessió Sònia Ferrer, professora de l’escola Ramon Llull.

En xifres del projecte Mengem sa, mengem de mercat, durant el primer trimestre s’han realitzat 54 visites de 36 centres educatius de la ciutat. Està previst que al llarg del curs un total de 150 grups escolars s’hagin sumat a la iniciativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s